Представници УИС-а угостили руску делегацију из Омска

Вршилац дужности ректора Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Стево Пашалић данас је угостио ректора Сибирске школе корпоративног управљања из Омска проф. др Романа Власова са сарадницима.

Власов борави у посјети Универзитету у Источном Сарајеву како би учествовао у раду 8. међународне научно-практичне конференције „Словенски свијет: геоекономија, сигурност и развој евроазијског простора, руско-босанскохерцеговачки дијалог“, која ће сутра бити одржана на Филозофском факултету у Палама.

В.д. ректора проф. др Пашалић рекао је да ће на научном скупу бити ријечи о геополитици, демографији, али и сарадњи са гостима из Русије, размјени наставника и студената, те је изразио увјерење да ће се интензивна сарадња наставити и у будућем периоду.

„Размијенићемо искуства и увјерен сам да можемо доста тога чути од научних радника из Русије, која је земља веома напредна у науци, а поготово што су они присутни на простору Западног Балкана и заинтересовани за развијање сарадње“, рекао је в.д. ректора Пашалић.

Ректор Власов је истакао да за делегацију из Русије представља велику част то што их је угостио ректор Универзитета у Источном Сарајеву.

„Увиверзитет у Источном Сарајеву је заиста један од успјешнијих и ауторитативних универзитета на Западном Балкану, лидер у систему образовања у Републици Српској, то је чињеница“, рекао је Власов.

Према његовим ријечима, једно од питања конференције биће и формирање високо ефективних института за развој у Републици Српској.

„На конференцији неће бити говора само о економском развоју, социо-економским и политичким питањима, него и о потреби за формирање кадра за рјешавање проблема који се тичу, не само Републике Српске и Западног Балкана, него и Руске Федерације и евроазијског простора“, поручио је Власов.

Данашњем састанку у Ректорату присуствовали су и проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета проф. др Дејан Бокоњић, в.д. проректора за наставу доц. др Вера Ћевриз-Нишић и декан Филозофског факултета УИС-а доц. др Драга Мастиловић.