Обиљежен Дан Факултета за производњу и менаџмент Требиње

Поводом обиљежавања Дана Факултета за производњу и менаџмент Требиње, данас је свечано промовисано два мастера и 25 диломирана инжењера.

На свечаности Факултета је обиљежена и крсна слава – Преподобни Јован Дамаскин.

У име Универзитета у Источном Сарајеву, дипломираним студентима, као и руководству ФПМ Требиње, честитала је в.д. проректора за наставу доц. др Вера Ћевриз-Нишић.

Свечаности је, у име Града Требиња, присуствао предсједник Скупштине града др Драгослав Бањак, који је поручио да је Факултет институција од посебног значаја за Требиње, а посебан акценат је ставио на сарадњу између Факултета и високошколских установа са привредом и органима локалне управе.

Декан Факултета за производњу и менаџмент Требиње проф. др Душан Јокановић захвалио се гостима и подсјетио да је Факултет током 22 године постојања биљежио константан напредак захваљујући посвећености и раду запослених.

Декан Јокановић је је истакао да ФПМ остварује веома успјешан научно-истраживачки рад,  који се очитује кроз велики број научних пројеката национаног и међународног значаја.

Поводом крсне славе и Дана Факултета додјељена су признања заслужним институцијама.

Највеће признање „Плакета Факултета“ додијељено је Граду Требиње, Полицијској управи Требиње и Индустрији алата „Swisslion“ а.д. Требиње.

Захвалнице за дугогодишњу успјешну сарадњу додјељене су Удружењу студената Факултета за производњу и менаџмент Требиње, ЗП РиТЕ Гацко а.д. Гацко, ЈУ „Дом ученика” Требиње, као и доц. др Будимирки Мариновић и дипл. правнику Милијани Готовини за значајан допринос у развоју Факултета.

У име награђених, присутнима се обратио начелник Полицијске управе Требиње Жарко Лакета истакавши сарадњу Факултета и Полицијске управе Требиње кроз учешће у манифестацији „Ноћ истраживача”, као и на пољу превенције „cyber” криминала.

Деканова награда за најуспјешнијег студента у академској 2016/2017. години додијељена је Николини Ћорић, студенту четврте године студијског програма Индустријско инжењерство за енергетику.

Свечаност су својим наступима уприличили ученици Музичке школе Требиње – Драган Јелачић, Ненад Вишњић, Ања Дучић и Матија Тучић.

Обиљежавању Дана и крсне славе ФПМ Требиње присуствовали су бројни гости из Универзитета у Источном Сарајеву, Градске управе Требиња, Универзитета Црне Горе, представници Индустрије алата „Swisslion” а.д Требиње, Електропривреде РС, ХЕТ-а, РиТЕ Гацко, Полицијске управе Требиње, директори школа и бројних привредних колектива.