Obilježen Dan Fakulteta za proizvodnju i menadžment Trebinje

Povodom obilježavanja Dana Fakulteta za proizvodnju i menadžment Trebinje, danas je svečano promovisano dva mastera i 25 dilomirana inženjera.

Na svečanosti Fakulteta je obilježena i krsna slava – Prepodobni Jovan Damaskin.

U ime Univerziteta u Istočnom Sarajevu, diplomiranim studentima, kao i rukovodstvu FPM Trebinje, čestitala je v.d. prorektora za nastavu doc. dr Vera Ćevriz-Nišić.

Svečanosti je, u ime Grada Trebinja, prisustvao predsjednik Skupštine grada dr Dragoslav Banjak, koji je poručio da je Fakultet institucija od posebnog značaja za Trebinje, a poseban akcenat je stavio na saradnju između Fakulteta i visokoškolskih ustanova sa privredom i organima lokalne uprave.

Dekan Fakulteta za proizvodnju i menadžment Trebinje prof. dr Dušan Jokanović zahvalio se gostima i podsjetio da je Fakultet tokom 22 godine postojanja bilježio konstantan napredak zahvaljujući posvećenosti i radu zaposlenih.

Dekan Jokanović je je istakao da FPM ostvaruje veoma uspješan naučno-istraživački rad,  koji se očituje kroz veliki broj naučnih projekata nacionanog i međunarodnog značaja.

Povodom krsne slave i Dana Fakulteta dodjeljena su priznanja zaslužnim institucijama.

Najveće priznanje „Plaketa Fakulteta“ dodijeljeno je Gradu Trebinje, Policijskoj upravi Trebinje i Industriji alata „Swisslion“ a.d. Trebinje.

Zahvalnice za dugogodišnju uspješnu saradnju dodjeljene su Udruženju studenata Fakulteta za proizvodnju i menadžment Trebinje, ZP RiTE Gacko a.d. Gacko, JU „Dom učenika” Trebinje, kao i doc. dr Budimirki Marinović i dipl. pravniku Milijani Gotovini za značajan doprinos u razvoju Fakulteta.

U ime nagrađenih, prisutnima se obratio načelnik Policijske uprave Trebinje Žarko Laketa istakavši saradnju Fakulteta i Policijske uprave Trebinje kroz učešće u manifestaciji „Noć istraživača”, kao i na polju prevencije „cyber” kriminala.

Dekanova nagrada za najuspješnijeg studenta u akademskoj 2016/2017. godini dodijeljena je Nikolini Ćorić, studentu četvrte godine studijskog programa Industrijsko inženjerstvo za energetiku.

Svečanost su svojim nastupima upriličili učenici Muzičke škole Trebinje – Dragan Jelačić, Nenad Višnjić, Anja Dučić i Matija Tučić.

Obilježavanju Dana i krsne slave FPM Trebinje prisustvovali su brojni gosti iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Gradske uprave Trebinja, Univerziteta Crne Gore, predstavnici Industrije alata „Swisslion” a.d Trebinje, Elektroprivrede RS, HET-a, RiTE Gacko, Policijske uprave Trebinje, direktori škola i brojnih privrednih kolektiva.