Pretplata na bibliografske baze

Pretplata na bibliografske baze

Zaposleni na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu imaju pristup, preko EBSCO servisa- agregatne platforme, na sljedeće EBSCO baze podataka: Academic Search Ultimate i eBook Subscription Academic Collection.

Academic Search Ultimate obezbjeđuje pristup oko 15.366 različitih časopisa sa punim tekstom uključujući i 3.078 časopisa indeksiranih u Web of Science ili Scopus. eBook Subscription Academic Collection sadrži veliki broj multidisciplinarnih naslova e-knjiga.

Pristup EBSCO bazama je omogućen u prostorijama ali i izvan prostorija članice Univerziteta. Za sve informacije vezane za pristup obratite se zaposlenima u biblioteci članice Univerziteta.

Dostupnost Academic Search Ultimate je do 31.12.2024. godine.

Dostupnost eBook Academic Collection je do 28.02.2025. godine.

Prijava – EBSCO

Pretraži EBSCO baze podataka


Zaposleni na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu imaju pristup preko Research4Life sljedećim bazama podataka: Research for Health (Hinari), Research in Agriculture (AGORA), Research in the Environment (OARE), Research for Development and Innovation (ARDI) and Research for Global Justice (GOALI).

Research4Life omogućava pristup oko 111.255 knjiga, oko 28.920 časopisa i 129 drugih izvora iz oblasti zdravlja, poljoprivrede, životne sredine i primijenjenih, društvenih i humanističkih nauka.

Pristup Research4Life bazama je omogućen u prostorijama ali i izvan prostorija članice Univerziteta. Za sve informacije vezane za pristup obratite se zaposlenima u biblioteci članice Univerziteta.

Dostupnost Research4Life je do 31.12.2024. godine.

Linkovi za pristup:

Research4Life : https://www.research4life.org/
Hinari:                http://extranet.who.int/hinari/en/journals.php
AGORA:             http://agora-journals.fao.org/content/en/journals.php
OARE:                http://oare.research4life.org/content/en/journals.php
ARDI:                 http://ardi.wipo.int/content/en/journals.php
GOALI:              http://goali.ilo.org/content/en/journals.php


Zaposleni na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu imaju pristup HeinOnline bazi podataka,  koja nudi više od 204 miliona stranica multidisciplinarnih časopisa, bitnih vladinih dokumenata, međunarodnih resursa i sudske prakse. HeinOnlina baza omogućuje uvid u pune tekstove članaka objavlјenih u više od 3.100 najznačajnijih časopisa iz cijelog svijeta, iz različitih oblasti poput prava, ekonomije, političkih nauka, istorije, obrazovanja ali i medicine i tehnologije.

Pristup HeinOnline bazi https://heinonline.org/HOL/Welcome omogućen je samo u prostorijama članica Univerziteta, putem IP adrese. Za sve informacije vezane za pristup obratite se zaposlenima u biblioteci članice Univerziteta.

Dostupnost HeinOnline baze je do 31.01.2025. godine.