Institut istorijskih nauka

Institut istorijskih nauka

Institut istorijskih nauka Univerziteta u Istočnom Sarajevu je organizacioni dio – članica Univerziteta od novembra 2022. godine. Sa radom je počeo u julu mjesecu 2023. godine.

Institut istorijskih nauka Univerziteta u Istočnom Sarajevu osnovan je sa namjerom da se intenzivira naučno-istraživački rad u oblasti istorijske nauke, a sve u cilju dosezanja novih naučnih znanja neophodnih za racionalno sagledavanje prošlosti, ali i razumijevanja savremenih društveno – političkih procesa i fenomena, kao svojevrsnih putokaza za sadašnjost i budućnost Republike Srpske. Takođe, naučno osvjetljavanje pojedinih nedovoljno istraženih istorijskih fenomena i procesa, kao i objašnjavanje istorijskih korijena pojedinih i danas aktuelnih istorijskih fenomena, presudno treba da doprinese sistematizovanju napora u izgradnji i očuvanju kolektivne kulture pamćenja.

Institut će se prvenstveno baviti istraživanjem istorije srpskog naroda na prostoru današnje Bosne i Hercegovine od ranog srednjeg vijeka do savremenog doba.

Veb stranica: www.iin.ues.rs.ba

Adresa: Nikole Tesle br. 2-3, 71 420 Pale

Telefon: +387 57 228 412

E-mail: institut@iin.ues.rs.ba

Veb stranica: www.iin.ues.rs.ba