Међународна љетна школа “Преиспитивање културе толеранције. Европа, границе и миграције”

Универзитет у Источном Сарајеву, Универзитет у Сарајеву и Универзитет Милано Бикока (University of Milano-Bicocca) организују, по четврти пут, међународну љетну школу „Rethinking the Culture of Tolerancе“ – Преиспитивање културе толеранције. Тема којом се ове године баве полазници школе јесте миграција, те је ово издање школе названо „Europe, Borders and Migrations“ – Европа, границе и миграције.

Школа ће се одржати у периоду од 18. до 23. септембра 2017. године на Правном факултету Универзитетa у Источном Сарајеву.

У раду школе учествоваће око 35 полазника, од чега 25 студената и 10 еминентних предавача, из Републике Српске, БиХ, Италије, Њемачке, Аустрије, Србије, Румуније, Бугарске и Македоније.

Три партнерска универзитета успјешно организују међународну љетну школу по четврти пут, а овогодишњи домаћин је Универзитет у Источном Сарајеву.

Узимајући у обзир важност теме овогодишње љетне школе – „Европа, границе и миграције“ за подручје Балкана, на свечано отварање школе позвани су представници организација и институција које се баве овим питањем као што су UNHCR, Министарство за избјеглице и расељена лица Републике Српске, Федерално министарство расељених особа и избјеглица, Министарства за људска права и избјеглице у Савјету министара БиХ.

Свечано отварање љетне школе одржаће се у понедјељак, 18. септембра, у 9.00 часова.