Прва награда квинтету хармоника „Accordeus“ Музичке академије УИС-а на V фестивалу руске музике „Бољшој“

Квинтет хармоника „Accordeus“ Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву освојио је Златну матриошку на Фестивалу руске класичне музике „Бољшој“ одржаном од 13 – 15. јула на Мокрој Гори.

У такмичарском дијелу фестивала учествовало је више од 60 младих талената из Републике Српске, Србије и Русије.  Квинтет хармоника Музичке академије УИС-а наступио је у оквиру II категорије (од 18-25 година), а награду им је уручио маестро Валери Гергијев.

Квинтет хармоника „Accordeus“ основан је 2016. године, чине га студенти Милица Мухадиновић, Миљана Ђуровић, Вања Даниловић, Стефан Ћеха и Никола Пантелић, под умјетничким руководством проф. мр Дражана Косорића.

На фестивалу „Бољшој“, у II такмичарској категорији,  наступили су и студенти  клавира Музичке академије УИС-а  Никола Симовић и Лена Лукић из класе проф. мр Невене Ћеклић.

Запажен наступ у оквиру посебне кегорије фестивала „Дијалог талената“ имао је и Алекса Мирковић, студент хармонике Музичке академије УИС-а из  класе  проф. Данијеле Ракић.