Пети међународни конгрес “Инжењерство, екологија и материјали у процесној индустрији” Технолошког факултета УИС-а

Пети међународни конгрес “Инжењерство, екологија и материјали у процесној индустрији” у организацији Технолошког факултета Зворник Универзитета у Источном Сарајеву одржаће се од 15. до 17. марта на Јахорини у хотелу „Бистрица“.

Циљ конгреса је да стимулише размјену резултата идеја у областима које Конгрес обухвата и да се његује сарадња између академске заједнице, привреде и државних институција.

Научно-стручни програм конгреса одвијаће се кроз пленарна предавања, усмена саопштења и постер презентације.

Пленарни предавачи су еминентни стручњаци са угледних европских универзитета који ће учеснике конгреса упознати са најновијим достигнућима у подручју инжењерства, екологије и материјала.

Програмске области су: Хемијско и електрохемијско инжењерство, Прехрамбено инжењерство и биотехнологија, Еколошко инжењерство, Материјали и карактеризација материјала, Нанотехнологије, Неорганска хемија и технологија, Органска хемија и технологија, Полимери, Енергетска ефикасност и обновљиви извори енергије, Текстилно инжењерство, Корозија и заштита материјала и термоенергетских постројења, Металургија, Менаџмент у процесној индустрији.

Покровитељи међународног конгреса су Министарство науке и технологије Републике Српске и Академија наука и умјетности Републике Српске.

Детаљније информације о одржавању петог међународног конгреса “Инжењерство, екологија и материјали у процесној индустрији” можете пронаћи на сајту:  https://eem.tfzv.ues.rs.ba