У Требињу успјешно организован дводневни семинар “Школа лидерства”

Семинар “Школа лидерства” који је 11. И 12. августа одржан у Требињу у организацији Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву и Уније студената Републике Српске, окупио је 250 студената са два јавна универзитета у Републици Српској.

Студенти су током предавања истакнутих лидера јавног и политичког живота у Српској упознати о одговорностима за друштвене, политичке и економске процесе.

Једно од предавања о лидерству одржала је предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић која је студентима поручила да најважнији и највећи приоритет за лидере мора да буде Република Српска, без обзира да ли дјелују у њој или ван ње.

“Важно је знати постављати приоритете, да у оквиру битних ствари можете да управљате процесима. Лидерство подразумијева и да се разумију процеси у регији и свијету у којем живимо, али и да се лидер зна бавити и свим оним питањима која су локално важна”, истакла је предсједник Владе Српске.

Она је додала да пред генерацијама младих Републике Српске стоје озбиљни изазови, те да ни будућност не обећава да ће процеси у региону и свијету бити мање сложени од актуелних, али и да вјерује да млади знају шта хоће у животу и да знају какву хоће Републику Српску, због чега су они њена изузетна снага.

Владика захумско-херцеговачки и приморски Григорије је током предавања о лидерству поручио студентима да без вјере и храбрости ништа квалитетно у животу не може да се уради, као и да је веома важно да сваки човјек усавршава дар са којим је рођен, нагласивши значај образовања, схватања свијета и процеса неопходних за функционисање.

У име града домаћина и покровитеља манифестације, предавање је одржао и градоначелник Требиња Лука Петровић, подијеливши са студентима искуства са одговорних функција које обавља.

Према његовим ријечима упућеним будућим академским грађанима и лидерима Републике Српске у различитим областима, Српска има будућност и старање о томе трајна је обавеза.

Предсједник Уније студената Републике Српске Ратко Савић изразио је задовољство бројем учесника семинара у „љетној престоници Српске“ који је, поред тога што представља прилику да млади уче о лидерству од истакнутих предавача, послужио и за упознавање и дружење студената.

Универзитет у Источном Сарајеву представљали су проректор за науку, истраживање и развој проф. др Славиша Мољевић и проректор за студенстска питања, културу, умјетност и спорт проф. мр Сандра Ивановић.

У оквиру семинара обиљежен је и Дан младих, а у забавном дијелу програма 11. августа је одржан концерт “Лексингтон бенда”.