Расписан конкурс за додјелу стипендија из Фонда “Др Милан Јелић”

Министарство науке и технологије Републике Српске, Фонд „Др Милан Јелић”,  18. новембра расписало је конкурс за стипендије у академској 2016/2017. години студентима првог, другог и трећег циклуса студија на домаћим и универзитетима у иностранству.

Студентима првог циклуса студија на универзитетима у РС, БиХ биће додијељено укупно 75 стипендија. Стипендије редовним студентима првог циклуса студија на универзитетима у РС износи 400 КМ, у складу с расположивим финансијским средствима у буџету Министарства, Фонда.

Број стипендија који се додјељује студентима на високошколским установама у иностранству биће утврђен на бази расположивог стипендијског фонда за студенте на високошколским установама у иностранству, висине мјесечне стипендије за прворангиране студенте на високошколским установама у иностранству, као и ранг-листе студената првог циклуса студија на високошколским установама у иностранству за академску 2016/2017. годину, саопштено је из Министарства науке и технологије Републике Српске.

Студентима II циклуса студија из Фонда „Др Милан Јелић” биће додијељено осам стипендија у износу од по 5.000 КМ, а студентима III циклуса студија пет стипендија у износу од по 10.000 КМ,  у складу са расположивим финансијским средствима у буџету Министарства, Фонда.

Од настанка идеје о додјељивању стипендија „Др Милан Јелић” студентима првог, другог и трећег циклуса студија из Републике Српске на домаћим и иностраним универзитетима додијељено је укупно 1.728 годишњих стипендија у износу од 8,5 милиона КМ, и то 1534 стипендије студентима првог циклуса студија на домаћим и иностраним универзитетима у укупном износу од 7,153,200 КМ и  194 стипендије најуспјешнијим студентима другог и трећег циклуса студија у укупном износу од 1,355,000 КМ.

У саопштењу се наводи да годишњи грант за додјелу стипендија студентима из Фонда „Др Милан Јелић” износи 750.000 КМ.