Девет научних часописа УИС-а на листи категорисаних научних часописа у Републици Српској у 2020. години

Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, у складу са одредбама Правилника о публиковању научних публикација, објавило је категоризацију научних часописа који се публикују у Републици Српској за 2020. годину, а девет научних часописа чланица Универзитета у Источном Сарајеву налази се на овој листи. Категоризација научних часописа представља поступак вредновања квалитета научних часописа, према којим се они се категоришу у три категорије.

Шест научних часописа Универзитета у Источном Сарајеву, који су у претходном периоду били категорисани, задржали су ту позицију: у  првој категорији “JOURNAL of Engineering and Processing Management”  Технолошког факултета Зворник и “Биомедицинска истраживања”  Медицинског факултета Фоча, у другој категорији „Зборник радова Економског факултета Брчко“ Економског факултета Брчко и „Нови економист“ Факултета пословне економије Бијељина, а у трећој категорији су “Нова школа“ Педагошког факултета Бијељина и „Годишњак“ Православног богословског факултета „Свети Василије Острошки“ у Фочи.

Научни часописи “Зборник радова Економског факултета у Источном Сарајеву” Економског факултета Пале и “International Journal of Electrical Engineering and Computing” Електротехничког факултета Источно Сарајево напредовали из друге у прву категорију. Часопис Филозофског факултета Пале „Радови Филозофског факултета: Часопис за хуманистичке и друштвене науке“ такође је остварио успјех и поново се нашао на овој листи, у другој категорији.

Листу категорисаних научних часописа у Републици Српској можете погледати oвдје.