Студенти Катедре за русистику боравили на Универзитету у Вороњежу

У периоду од 8. априла до 5. маја 2018. године, студенти и асистент Катедре за русистику Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву боравили су у Русији, у граду Вороњежу, у оквиру међународне сарадње Универзитета у Источном Сарајеву и Државног аграрног универзитета Петар I.

Студенти и асистент Филозофског факултета су, између осталог, учествовали на конференцији која се сваког априла одржава на Универзитету у Вороњежу, гдје су, заједно са другим иностраним и руским студентима и наставницима, излагали своје реферате, а радови ће свима бити објављени у зборнику радова са конференције.

Учесници су свакодневно слушали предавања на руском језику, активно учествовали у конверзацијама на руском језику, приредбама, екскурзијама и посјећивали знаменитости Вороњежа.

Студенти су остварили бројне контакте и пријатељства, а ова размјена је само једна од бројних потврда да сарадња између руских универзитета, Унуверзитета у Источном Сарајеву и Филозофског факултета Пале никада није била на овако високом нивоу, те да ће се у будућности још интензивније развијати.