Studenti Katedre za rusistiku boravili na Univerzitetu u Voronježu

U periodu od 8. aprila do 5. maja 2018. godine, studenti i asistent Katedre za rusistiku Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu boravili su u Rusiji, u gradu Voronježu, u okviru međunarodne saradnje Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Državnog agrarnog univerziteta Petar I.

Studenti i asistent Filozofskog fakulteta su, između ostalog, učestvovali na konferenciji koja se svakog aprila održava na Univerzitetu u Voronježu, gdje su, zajedno sa drugim inostranim i ruskim studentima i nastavnicima, izlagali svoje referate, a radovi će svima biti objavlјeni u zborniku radova sa konferencije.

Učesnici su svakodnevno slušali predavanja na ruskom jeziku, aktivno učestvovali u konverzacijama na ruskom jeziku, priredbama, ekskurzijama i posjećivali znamenitosti Voronježa.

Studenti su ostvarili brojne kontakte i prijatelјstva, a ova razmjena je samo jedna od brojnih potvrda da saradnja između ruskih univerziteta, Unuverziteta u Istočnom Sarajevu i Filozofskog fakulteta Pale nikada nije bila na ovako visokom nivou, te da će se u budućnosti još intenzivnije razvijati.