Потписан Меморандум о сарадњи са Новосибирским педагошким универзитетом

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић данас је са сарадницима угостио делегацију Новосибирског државног педагошког универзитета.

На састанку у Ректорату завршен је процес потписивања Меморандума о сарадњи два универзитета који подразумијева сарадњу у области размјене студената, организације научних конференција, организације љетних школа и радионица за студенте.

У посјети Универзитету у Источном Сарајеву боравили су декан Факултета за стране језике Новосибирског државног педагошког универзитета проф. др Екатерина Костина и професорице др Ана Цепкова и др Лилија Бездењежних.

Делегација из Руске Федерације посјетила је и Филозофски факултет Универзитета у Источном Сарајеву гдје је позвала наставнике и сaраднике да објављују научне радова у часописима који се налазе у ВАК бази, што представља значајан корак у побољшању видљивости и референтности радова домаћих истраживача.

Гости су заједно са руководством Филозофског факултета обишли Центар за руске студије који од 2019. године функционише у оквиру Факултета.