Potpisan Memorandum o saradnji sa Novosibirskim pedagoškim univerzitetom

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić danas je sa saradnicima ugostio delegaciju Novosibirskog državnog pedagoškog univerziteta.

Na sastanku u Rektoratu završen je proces potpisivanja Memoranduma o saradnji dva univerziteta koji podrazumijeva saradnju u oblasti razmjene studenata, organizacije naučnih konferencija, organizacije ljetnih škola i radionica za studente.

U posjeti Univerzitetu u Istočnom Sarajevu boravili su dekan Fakulteta za strane jezike Novosibirskog državnog pedagoškog univerziteta prof. dr Ekaterina Kostina i profesorice dr Ana Cepkova i dr Lilija Bezdenježnih.

Delegacija iz Ruske Federacije posjetila je i Filozofski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu gdje je pozvala nastavnike i saradnike da objavljuju naučne radova u časopisima koji se nalaze u VAK bazi, što predstavlja značajan korak u poboljšanju vidljivosti i referentnosti radova domaćih istraživača.

Gosti su zajedno sa rukovodstvom Filozofskog fakulteta obišli Centar za ruske studije koji od 2019. godine funkcioniše u okviru Fakulteta.