Учешће Филозофског факултета на Сајму образовања у Чачку

Филозофски факултет Универзитета у Источном Сарајеву успјешно се представио на 17. сајму образовања Индекс 2024 у Чачку, на којем је ове године учествовало преко тридесет факултета из Србије.

Матуранти из Чачка и околних градова имали су прилику да се детаљно упознају са свих 17 студијских програма које нуди Филозофски факултет, као и са бројним предностима студирања и живота на Палама.

Посебно је истакнуто да студенти из Србије, захваљујући посебним везама између Србије и Републике Српске, имају могућност бесплатног студирања као и смјештаја у студенском дому. Уз то, представљене су и разноврсне могућности међународне размјене, укључујући студијске боравке на престижним европским и свјетским универзитетима у земљама попут Кине, Шпаније, Русије, Чешке, Француске, Румуније и других. Осим тога, истакнута је и богата понуда различитих студентских стипендија и ваннаставних активности које нуди Филозофски факултет Универзитета у Источном Сарајеву.

Филозофски факултет Универзитета у Источном Сарајеву једини је факултет из Републике Српске који је учествовао на овогодишњем сајму у Чачку, чиме се јасно потврђује посвећеност Факултета промоцији и популаризацији својих студијских програма, не само унутар граница Републике Српске већ и шире.