Učešće Filozofskog fakulteta na Sajmu obrazovanja u Čačku

Filozofski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu uspješno se predstavio na 17. sajmu obrazovanja Indeks 2024 u Čačku, na kojem je ove godine učestvovalo preko trideset fakulteta iz Srbije.

Maturanti iz Čačka i okolnih gradova imali su priliku da se detalјno upoznaju sa svih 17 studijskih programa koje nudi Filozofski fakultet, kao i sa brojnim prednostima studiranja i života na Palama.

Posebno je istaknuto da studenti iz Srbije, zahvalјujući posebnim vezama između Srbije i Republike Srpske, imaju mogućnost besplatnog studiranja kao i smještaja u studenskom domu. Uz to, predstavlјene su i raznovrsne mogućnosti međunarodne razmjene, uklјučujući studijske boravke na prestižnim evropskim i svjetskim univerzitetima u zemlјama poput Kine, Španije, Rusije, Češke, Francuske, Rumunije i drugih. Osim toga, istaknuta je i bogata ponuda različitih studentskih stipendija i vannastavnih aktivnosti koje nudi Filozofski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Filozofski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu jedini je fakultet iz Republike Srpske koji je učestvovao na ovogodišnjem sajmu u Čačku, čime se jasno potvrđuje posvećenost Fakulteta promociji i popularizaciji svojih studijskih programa, ne samo unutar granica Republike Srpske već i šire.