Су Јунлеи нови лектор на Катедри за синологију

Проф. др Сун Јунлеи нови је професор кинеског језика на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. Она ће у наредне двије године бити ангажована на предметима из области кинеског језика и културе на Катедри за синологију.  

Професорка Су Јунлеи изразила је захвалност на пријему добродошлице и увјерење да ће њен боравак на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву бити од користи студентима синологије, те истакла да ће јој предавачко искуство у Европи бити веома значајано за  професионалну каријеру.  

Декан Филозофског факултета Пале проф. др Владан Бартула изразио је топлу добродошлицу новој лекторки и пожелио јој много успјеха у раду. Он је нагласио да присуство професора из Кине, који су изворни говорници кинеског језика, веома доприноси стварању квалитетних услова за студирање кинеског језика и књижевности студената синологије Филозофског факултета.

Декан Бартула је такође истакао важност Студијског програма за кинески и енглески језик и књижевности, наглашавајући да је ово један од најпопуларнијих програма Универзитета у Источном Сарајеву али и цијеле БиХ.   

Руководилац Катедре за синологију доц. др Јелена Вујичић истакла је да долазак професорке Су Јунлеи представља наставак изузетно успјешне сарадње са кинеским универзитетима, изразивши увјерење да је долазак нове лекторке значајан допринос у наставку развоја Катедре за синологију и Факултета у цјелини.