Su Junlei novi lektor na Katedri za sinologiju

Prof. dr Sun Junlei novi je profesor kineskog jezika na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Ona će u naredne dvije godine biti angažovana na predmetima iz oblasti kineskog jezika i kulture na Katedri za sinologiju.  

Profesorka Su Junlei izrazila je zahvalnost na prijemu dobrodošlice i uvjerenje da će njen boravak na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu biti od koristi studentima sinologije, te istakla da će joj predavačko iskustvo u Evropi biti veoma značajano za  profesionalnu karijeru.  

Dekan Filozofskog fakulteta Pale prof. dr Vladan Bartula izrazio je toplu dobrodošlicu novoj lektorki i poželio joj mnogo uspjeha u radu. On je naglasio da prisustvo profesora iz Kine, koji su izvorni govornici kineskog jezika, veoma doprinosi stvaranju kvalitetnih uslova za studiranje kineskog jezika i književnosti studenata sinologije Filozofskog fakulteta.

Dekan Bartula je takođe istakao važnost Studijskog programa za kineski i engleski jezik i književnosti, naglašavajući da je ovo jedan od najpopularnijih programa Univerziteta u Istočnom Sarajevu ali i cijele BiH.   

Rukovodilac Katedre za sinologiju doc. dr Jelena Vujičić istakla je da dolazak profesorke Su Junlei predstavlјa nastavak izuzetno uspješne saradnje sa kineskim univerzitetima, izrazivši uvjerenje da je dolazak nove lektorke značajan doprinos u nastavku razvoja Katedre za sinologiju i Fakulteta u cjelini.