Светосавско такмичење окупило преко 50 младих математичара

На четрнаестом Светосавском такмичењу младих математичара са подручја Сарајевско-романијске регије, које се одржало у суботу, 3. фебруара на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву, учествовало је преко 50 ученика основних школа.

Декан Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Владан Бартула поздравио је све учеснике и истакао да је циљ такмичења популаризација математике као једне од фундаменталних наука која се, између осталих, изучава и на Филозофском факултету, у оквиру студијских програма за Математику и рачунарство и Математику и физику.

Руководилац Катедре за математику Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Валентина Тимотић изразила је задовољство због великог броја пријављених такмичара и истакла да се нада да ће Катедра за математику уложити додатне напоре како би ово такмичење у будућности попримило шири републички карактер.

Предсједник Друштва Математичара Републике Српске проф. др Видан Говедарица захвалио је наставницима основних школа са простора Сарајевско- романијске регије јер препознају значај овог такмичења који има за циљ афирмацију младих математичара у овом дијелу Републике Српске. 

Организатори такмичења су Филозофски факултет Универзитета у Источном Сарајеву, Друштво математичара Републике Српске и Катедра за математику Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.