На Правном факултету одржан Еразмус инфо дан

У сједишту Правног факултета у Палама у сриједу, 27. децембра, организован је Еразмус инфо дан којем су присуствовали студенти треће године, уз онлајн учешће студената и наставника из одјељења у Бијељини.

Представљени су програми међународне мобилности који су реализовани у претходном периоду, те они чија реализација је у току до краја текуће академске године.

Током двочасовног догађаја, посвећеног информисању и подизању свијести студената о предностима Еразмус програма, студентма су се обратили декан Правног факултета проф. др Горан Марковић, координатор за међународну сарадњу Правног факултета доц. др Сања Крешталица и координатор за међународну сарадњу Универзитета у Источном Сарајеву др Слободанка Круљ.

Поред општих информација о програмима међународне мобилности и нарочито мобилности у оквиру програма Еразмус плус, студентима су представљене предности учешћа у програмима мобилности, детаљи у вези са припремом пријаве и поступком одабира и номинације кандидата на матичним установама, као и све информације у вези са тренутно актуелним конкурсима за мобилност на универзитетима у Републици Италији.

Посебну пажњу привукло је обраћање и искуство учесника програма међународне мобилности у претходном периоду мр Нинославе Радић и студента Петра Нишића.

Правни факултет упућује изразе колегијалне захвалности Канцеларији за међународну сарадњу Универзитета у Источном Сарајеву, те свим наставницима и студентима који су се одазвали позиву и учествовали на Еразмус инфо дану.