Na Pravnom fakultetu održan Erazmus info dan

U sjedištu Pravnog fakulteta u Palama u srijedu, 27. decembra, organizovan je Erazmus info dan kojem su prisustvovali studenti treće godine, uz onlajn učešće studenata i nastavnika iz odjeljenja u Bijeljini.

Predstavljeni su programi međunarodne mobilnosti koji su realizovani u prethodnom periodu, te oni čija realizacija je u toku do kraja tekuće akademske godine.

Tokom dvočasovnog događaja, posvećenog informisanju i podizanju svijesti studenata o prednostima Erazmus programa, studentma su se obratili dekan Pravnog fakulteta prof. dr Goran Marković, koordinator za međunarodnu saradnju Pravnog fakulteta doc. dr Sanja Kreštalica i koordinator za međunarodnu saradnju Univerziteta u Istočnom Sarajevu dr Slobodanka Krulj.

Pored opštih informacija o programima međunarodne mobilnosti i naročito mobilnosti u okviru programa Erazmus plus, studentima su predstavljene prednosti učešća u programima mobilnosti, detalji u vezi sa pripremom prijave i postupkom odabira i nominacije kandidata na matičnim ustanovama, kao i sve informacije u vezi sa trenutno aktuelnim konkursima za mobilnost na univerzitetima u Republici Italiji.

Posebnu pažnju privuklo je obraćanje i iskustvo učesnika programa međunarodne mobilnosti u prethodnom periodu mr Ninoslave Radić i studenta Petra Nišića.

Pravni fakultet upućuje izraze kolegijalne zahvalnosti Kancelariji za međunarodnu saradnju Univerziteta u Istočnom Sarajevu, te svim nastavnicima i studentima koji su se odazvali pozivu i učestvovali na Erazmus info danu.