Обиљежен јубилеј Технолошког факултета у Зворнику

Технолошки факултет у Зворнику у сриједу 27. децембра обиљежено је 30 година рада у оквиру Универзитета у Источном Сарајеву.

У протекле три деценије на овом факултету диплому је стекло око 600 студената. Поводом јубилеја, указана је посебна част оснивачу и првом декану факултета професору Немањи Поповићу.

Церемонијом откривања барељефа професора Немање Поповића у холу Технолошког факулета у Зворнику, обиљежен је вриједан јубилеј – 30 година ове научно-образовне установе.

Професор Поповић каже да је имао срећу да дочека дубоко поштовање својих некадашњих студената данас врсних стручњака и научних радника.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић истакао је да је ово прилика да се подсјетимо свих оних који су стварали Универзитет и овај факултет, јер без факултета ни Република Српска не би била оно што сада јесте.

“Ове године славимо 30 година од оснивања, односно од почетка рада четири факултета који су у саставу Универзитета Источно Сарајево, а то су Медицински факултет у Фочи, Економски факултет на Палама, Педагошки факултет у Бијељини и Технолошки факултет у Зворнику “, додао је  ректор  Кулић.

Студенти су, кажу, задовољни условима рада.

Декан Технолошког факултета проф. др Драган Вујадиновић рекао је да је овај факултет кадровски и материјално  оспособљен да образује стручни кадар како на првом циклусу, тако и на постдипломским и докторским студијима.

“У протеклих 30 година први циклус студија завршило око 600 студената, мастер студиј око 50, магистратуру по старом студију више од 50, док је 34 докторирало на овој установи. Посебно ми је драго што видим овдје велики број наших студената који су сада на истакнутим мјестима, на функцијама директора у домаћим и међународним компанијама, као и начелнике сусједних општина који су били наши студенти”, истакао је декан Вујадиновић.

На свечаној академији одржаној у зворничком Центру за културу, приказан је ретроспективни филм о три деценије Технолошког факултета и додијељена признања и захвалнице за допринос развоју ове високошколске установе.