Obilјežen јubilej Tehnološkog fakulteta u Zvorniku

Tehnološki fakultet u Zvorniku u srijedu 27. decembra obilјeženo je 30 godina rada u okviru Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

U protekle tri decenije na ovom fakultetu diplomu je steklo oko 600 studenata. Povodom jubileja, ukazana je posebna čast osnivaču i prvom dekanu fakulteta profesoru Nemanji Popoviću.

Ceremonijom otkrivanja barelјefa profesora Nemanje Popovića u holu Tehnološkog fakuleta u Zvorniku, obilјežen je vrijedan jubilej – 30 godina ove naučno-obrazovne ustanove.

Profesor Popović kaže da je imao sreću da dočeka duboko poštovanje svojih nekadašnjih studenata danas vrsnih stručnjaka i naučnih radnika.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić istakao je da je ovo prilika da se podsjetimo svih onih koji su stvarali Univerzitet i ovaj fakultet, jer bez fakulteta ni Republika Srpska ne bi bila ono što sada jeste.

“Ove godine slavimo 30 godina od osnivanja, odnosno od početka rada četiri fakulteta koji su u sastavu Univerziteta Istočno Sarajevo, a to su Medicinski fakultet u Foči, Ekonomski fakultet na Palama, Pedagoški fakultet u Bijelјini i Tehnološki fakultet u Zvorniku “, dodao je  rektor  Kulić.

Studenti su, kažu, zadovolјni uslovima rada.

Dekan Tehnološkog fakulteta prof. dr Dragan Vujadinović rekao je da je ovaj fakultet kadrovski i materijalno  osposoblјen da obrazuje stručni kadar kako na prvom  ciklusu, tako i na postdiplomskim i doktorskim studijima.

“U proteklih 30 godina prvi ciklus studija završilo oko 600 studenata, master studij oko 50, magistraturu po starom studiju više od 50, dok je 34 doktoriralo na ovoj ustanovi. Posebno mi je drago što vidim ovdje veliki broj naših studenata koji su sada na istaknutim mjestima, na funkcijama direktora u domaćim i međunarodnim kompanijama, kao i načelnike susjednih opština koji su bili naši studenti”, istakao je dekan Vujadinović.

Na svečanoj akademiji održanoj u zvorničkom Centru za kulturu, prikazan je retrospektivni film o tri decenije Tehnološkog fakulteta i dodijelјena priznanja i zahvalnice za doprinos razvoju ove visokoškolske ustanove.