Одржан округли сто поводом Међународног дана особа са инвалидитетом

У организацији Санктпетербуршке државне библиотеке за слијепе и слабовиде од 1. до 7. децембра 2023. године одржан је фестивал посвећен Међународном дану особа са инвалидитетом.

У оквиру округлог стола под називом Эстафета доброты: А как у вас? представници Центра за руски језик и руске студије и Центра за подршку студентима са инвалидитетом Филозофског факултета 7. децембра излагали су на тему “Обычный“ и “особый“ взгляд на жизнь студентов с инвалидностью в Республике Сербской.

Студенти Катедре за русистику Милица Црњак, Ана Палексић и Анђела Пржуљ и Катедре за психологију Саво Симић афирмисали су Универзитет у Источном Сарајеву и упознали учеснике округлог стола са проблемима са којима се студенти са инвалидитетом у Републици Српској сусрећу.

Поред представника Републике Српске, у овој међународној манифестацији учествовали су представници Кине, Ирана, Авганистана, Словачке, Бугарске, Италије и Белгије.

Округли сто одржан је у Москви, у Библиотеци за стране књижевности, а модератор фестивала била је доц. др Наталија Владимировна Николајева са Московског педагошког државног универзитета.