Održan okrugli sto povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom

U organizaciji Sanktpeterburške državne biblioteke za slijepe i slabovide od 1. do 7. decembra 2023. godine održan je festival posvećen Međunarodnom danu osoba sa invaliditetom.

U okviru okruglog stola pod nazivom Эstafeta dobrotы: A kak u vas? predstavnici Centra za ruski jezik i ruske studije i Centra za podršku studentima sa invaliditetom Filozofskog fakulteta Pale 7. decembra izlagali su na temu “Obыčnый“ i “osobый“ vzglяd na žiznь studentov s invalidnostью v Respublike Serbskoй.

Studenti Katedre za rusistiku Milica Crnjak, Ana Paleksić i Anđela Pržulј i Katedre za psihologiju Savo Simić afirmisali su Univerzitet u Istočnom Sarajevu i upoznali učesnike okruglog stola sa problemima sa kojima se studenti sa invaliditetom u Republici Srpskoj susreću.

Pored predstavnika Republike Srpske, u ovoj međunarodnoj manifestaciji učestvovali su predstavnici Kine, Irana, Avganistana, Slovačke, Bugarske, Italije i Belgije.

Okrugli sto održan je u Moskvi, u Biblioteci za strane književnosti, a moderator festivala bila je doc. dr Natalija Vladimirovna Nikolajeva sa Moskovskog pedagoškog državnog univerziteta.