Најава обиљежавања Дана и крсне славе Правног факултета

Правни факултет Универзитета у Источном Сарајеву свечано ће обиљежити Дан и крсну славу Светог Петра Цетињског у уторак, 31. октобра.

У 12.00 часова је обиљежавање крсне славе Светог Петра Цетињског у сали за сједнице Правног факултета, док ће у 14.00 часова бити одржана свечана промоција дипломираних студената и додјела диплома у амфитеатру Економског факултета Пале.

XII Научни скуп поводом Дана Правног факултета заказан је за суботу, 28. октобра у Палама.

За скуп је пријављено 206 аутора и коаутора из 23 државе (Русија, Грчка, Кина, Италија, Мађарска, Шпанија, Куба, Мексико, Турска, Бугарска, Румунија, Грузија, Молдавија, Кипар, Низоземска, Данска, Шведска, Србија, Сјеверна Македонија, Хрватска, Словенија, Црна Гора и БиХ са ауторима из Републике Српске и Федерације БиХ) који су послали 162 реферата и радове ће саопштити на српском, руском, енглеском, италијанском, односно матерњим језицима учесника.

И званично, трећу годину заредом, овај научни скуп је највећи научни скуп у области права који се одржава на простору бивше Југославије, али и цијеле југоисточне Европе, а међу неколико највећих правничких скупова у цијелој Европи.

Према категоризацији свих научних скупова из свих научних области у Републици Српској, научни скуп Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву дијели прво мјесто са још два скупа међу стотињак других и категорисан је највишом оцјеном као међународни научни скуп од посебног значаја.