Najava obilježavanja Dana i krsne slave Pravnog fakulteta

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu svečano će obilježiti Dan i krsnu slavu Svetog Petra Cetinjskog u utorak, 31. oktobra.

U 12.00 časova je obilježavanje krsne slave Svetog Petra Cetinjskog u sali za sjednice Pravnog fakulteta, dok će u 14.00 časova biti održana svečana promocija diplomiranih studenata i dodjela diploma u amfiteatru Ekonomskog fakulteta Pale.

XII Naučni skup povodom Dana Pravnog fakulteta zakazan je za subotu, 28. oktobra u Palama.

Za skup je prijavljeno 206 autora i koautora iz 23 države (Rusija, Grčka, Kina, Italija, Mađarska, Španija, Kuba, Meksiko, Turska, Bugarska, Rumunija, Gruzija, Moldavija, Kipar, Nizozemska, Danska, Švedska, Srbija, Sjeverna Makedonija, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora i BiH sa autorima iz Republike Srpske i Federacije BiH) koji su poslali 162 referata i radove će saopštiti na srpskom, ruskom, engleskom, italijanskom, odnosno maternjim jezicima učesnika.

I zvanično, treću godinu zaredom, ovaj naučni skup je najveći naučni skup u oblasti prava koji se održava na prostoru bivše Jugoslavije, ali i cijele jugoistočne Evrope, a među nekoliko najvećih pravničkih skupova u cijeloj Evropi.

Prema kategorizaciji svih naučnih skupova iz svih naučnih oblasti u Republici Srpskoj, naučni skup Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu dijeli prvo mjesto sa još dva skupa među stotinjak drugih i kategorisan je najvišom ocjenom kao međunarodni naučni skup od posebnog značaja.