Кинеска делегација посјетила Универзитет у Источном Сарајеву

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић разговарао је данас са вишечланом кинеском делегацијом о могућостима сарадње из области пољопривреде.

Ректорски тим и представници Пољопривредног факултета су са гостима из Народне Републике Кине размотрили могућности потенцијалне сарадње из различитих области пољопривредне производње.

Делегацација из Народне Републике Кине изразила је интересовање за стручни кадар и истраживачке ресурсе у области пољопривреде којима располаже овај факултет.

На састанку, одржаном у Ректорату, ректор је информисао кинеску делегацију о успјешној сарадњи коју наш универзитет има са универзитетима из Народне Републике Кине, истичући значај Филозофског факултета и Катедре за синологију за промоцију кинеског језика и културе на овим просторима.

Такође, ректор Кулић је истакао дугогодишње искрено пријатељство народа Републике Српске и Народне Републике Кине, као и значај сарадње двије земље у различитим областима.

Данашњи састанак и долазак кинеске делегације у Ректорат Универзитета у Источном Сарајеву иницирао је амбасадор Босне и Херцеговине у НР Кини проф. др Синиша Берјан.