Kineska delegacija posjetila Univerzitet u Istočnom Sarajevu

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić razgovarao je danas sa višečlanom kineskom delegacijom o mogućostima saradnje iz oblasti poljoprivrede.

Rektorski tim i predstavnici Poljoprivrednog fakulteta su sa gostima iz Narodne Republike Kine razmotrili mogućnosti potencijalne saradnje iz različitih oblasti poljoprivredne proizvodnje.

Delegacacija iz Narodne Republike Kine izrazila je interesovanje za stručni kadar i istraživačke resurse u oblasti poljoprivrede kojima raspolaže ovaj fakultet.

Na sastanku, održanom u Rektoratu, rektor je informisao kinesku delegaciju o uspješnoj saradnji koju naš univerzitet ima sa univerzitetima iz Narodne Republike Kine, ističući značaj Filozofskog fakulteta i Katedre za sinologiju za promociju kineskog jezika i kulture na ovim prostorima.

Takođe, rektor Kulić je istakao dugogodišnje iskreno prijateljstvo naroda Republike Srpske i Narodne Republike Kine, kao i značaj saradnje dvije zemlje u različitim oblastima.

Današnji sastanak i dolazak kineske delegacije u Rektorat Univerziteta u Istočnom Sarajevu inicirao je ambasador Bosne i Hercegovine u NR Kini prof. dr Siniša Berjan.