Размјена младих из БиХ и Италије

Пројекат „Moving Us Closer“ реализује Популациони фонд Уједињених нација уз финансијску подршку Амбасаде Републике Италије у Босни и Херцеговини и Министарства спољних послова Италије, у сарадњи са Градом Источно Сарајево.

„Moving Us Closer“ је пројекат чији је циљ промовисање друштвене кохезије, смањење предрасуда и дискриминације, те подстицање интеркултуралног дијалога међу младима из седам градова: Источног Сарајева, Сарајева, Бања Луке, Тузле, Брчког, Босанског Петровца и Бијељине.

Једна од пројектних активности у оквиру пројекта „Moving Us Closer“ јесте размјена на којој ће млади из Италије доћи у Босну и Херцеговину, а млади из Босне и Херцеговине отићи у Италију, како би подијелили неке забавне и едукативне активности. Млади из Италије доћи ће у заштићено подручје Коњух, а млади из Босне и Херцеговине у Абруцо.

Биће одабрано 42 младих, од којих ће неки крајем августа посјетити Заштићени крајолик Коњух у Кладњу како би заједно са групом италијанских студената који ће бити на размјени у Босни и Херцеговини учили о интеркултуралном дијалогу.

Од 9. до 15. октобра 2023. окупљамо одабрани тим младих истраживача за узбудљиву авантуру у сликовитом Националном парку Абруцо – скривеном драгуљу Италије.

Заинтересовани млади од 19 до 25 година могу се пријавити и сазнати више информација на линку: Prijavni obrazac za razmjenu mladih iz BiH u Italiju (google.com).

Рок за пријаву је четвртак, 14. септембар 2023. године у 23:59 часова.