Razmjena mladih iz BiH i Italije

Projekat „Moving Us Closer“ realizuje Populacioni fond Ujedinjenih nacija uz finansijsku podršku Ambasade Republike Italije u Bosni i Hercegovini i Ministarstva spoljnih poslova Italije, u saradnji sa Gradom Istočno Sarajevo.

„Moving Us Closer“ je projekat čiji je cilj promovisanje društvene kohezije, smanjenje predrasuda i diskriminacije, te podsticanje interkulturalnog dijaloga među mladima iz sedam gradova: Istočnog Sarajeva, Sarajeva, Banja Luke, Tuzle, Brčkog, Bosanskog Petrovca i Bijeljine.

Jedna od projektnih aktivnosti u okviru projekta „Moving Us Closer“ jeste razmjena na kojoj će mladi iz Italije doći u Bosnu i Hercegovinu, a mladi iz Bosne i Hercegovine otići u Italiju, kako bi podijelili neke zabavne i edukativne aktivnosti. Mladi iz Italije doći će u zaštićeno područje Konjuh, a mladi iz Bosne i Hercegovine u Abruco.

Biće odabrano 42 mladih, od kojih će neki krajem avgusta posjetiti Zaštićeni krajolik Konjuh u Kladnju kako bi zajedno sa grupom italijanskih studenata koji će biti na razmjeni u Bosni i Hercegovini učili o interkulturalnom dijalogu.

Od 9. do 15. oktobra 2023. okupljamo odabrani tim mladih istraživača za uzbudljivu avanturu u slikovitom Nacionalnom parku Abruco – skrivenom dragulju Italije.

Zainteresovani mladi od 19 do 25 godina mogu se prijaviti i saznati više informacija na linku: Prijavni obrazac za razmjenu mladih iz BiH u Italiju (google.com).

Rok za prijavu je četvrtak, 14. septembar 2023. godine u 23:59 časova.