Јавни конкурс за распоред средстава из текућег гранта “Програми за припрему пројеката и потенцијалних кандидата за средства из фонда HORIZON EUROPA”

Обавјештавамо Вас да је Министарство цивилних послова Босне и Херцеговине расписало Јавни конкурс за распоред средстава из текућег гранта “Програми за припрему пројеката и потенцијалних кандидата за средства из фонда HORIZON EUROPA за 2023. годину.

Право на подношење пројеката имају: регистроване научноистраживачке организације (високошколске установе, институти, академије наука и умјетности, иновациони центри, технолошки паркови), непрофитне организације, односно друга физичка и правна лица које су укључене у истраживачки рад или ширење и употребу научнооистраживачких резултата кроз аплицирање и учешће у програмима HORIZON EUROPA, COST и EUREKA.

Позивом се распоређују средства за суфинансирање сљедећих пројеката:

а) подршка припреми пројеката за отворене текуће позиве у оквиру програма HORIZON EUROPA и реализацију одобрених пројеката у оквиру програма HORIZON EUROPA;

б) подршка за учешће у акцијама у оквиру програма COST;

ц) подршка за припрему и реализацију пројеката у оквиру програма EUREKA;

д) подршка пројектима који доприносе већем степену успјешности учешћа Босне и Херцеговине у програму HORIZON EUROPA;

е) подршку пројектима који имају за циљ организацију обука у циљу јачања капацитета за припрему пројеката за учешће у програмима HORIZON EUROPA, COST и EUREKA, водећи рачуна о подршци равномјерном развоју науке и иновација у Босни и Херцеговини.

Минимални износ средстава који се може додијелити из овог гранта износи 5.000,00 КМ, а максимални до 40.000,00 КМ.

Рок за достављање пројектног приједлога са документацијом је 12. септембар 2023. године.

Више информација и пријавни обрасци се могу преузети на страници Министарства цивилних послова Босне и Херцеговине:

http://www.mcp.gov.ba/publication/read/javni-konkurs-za-raspored-sredstava-iz-tekuceg-granta-programi-za-pripremu-projekata-i-potencijalni?pageId=99

Апликанти са Универзитета у Источном Сарајеву о пријави пројекта треба да обавијесте Канцеларију за науку, истраживање и развој путем линка:

https://www.ues.rs.ba/nauka/prijavi-projekat/.