Обиљежен Дан Музичке академије

У оквиру обиљежавања Дана и крсне славе Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву Свете мученице Теодосије Тирске, у понедјељак, 12. јуна уприличена је свечана промоција десет мастера умјетности и шеснаест дипломираних академских музичара.

Награду Војина Комадине која се додјељује студентима са просјеком 10,00 добила су три студената.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић честитао је дипломираним студентима и истакао је да су они и професори Музичке академије најбољи амбасадори нашег универзитета ван граница Републике Српске и Босне и Херцеговине.

Декан Музичке академије проф. мр Маја Жужа на свечаној промоцији нагласила је да професори и студенти Академије могу да се похвале великим бројем награда које освајају на престижним домаћим и интернационалним такмичењима.

Граду Источно Сарајево додијељена је Захвалница Музичке академије за подршку у организацији Интернационалног фестивала хармонике “Акордеон арт плус”, а Повеља Медицинском факултету у Фочи.

Уз освећење жита и ломљење славског колача крсна слава Музичке академије Свете мученице Теодосије Тирске, обиљежена је 10. јуна у Храму Светог Василија Острошког на Вељинама.