Obilјežen Dan Muzičke akademije

U okviru obilјežavanja Dana i krsne slave Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Svete mučenice Teodosije Tirske, u ponedjelјak, 12. juna, upriličena je svečana promocija deset mastera umjetnosti i šesnaest diplomiranih akademskih muzičara.

Nagradu Vojina Komadine koja se dodjelјuje studentima sa prosjekom 10,00 dobila su tri studenata.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić čestitao je diplomiranim studentima i istakao je da su oni i profesori Muzičke akademije najbolјi ambasadori našeg univerziteta van granica Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

Dekan Muzičke akademije prof. mr Maja Žuža na svečanoj promociji naglasila je da profesori i studenti Akademije mogu da se pohvale velikim brojem nagrada koje osvajaju na prestižnim domaćim i internacionalnim takmičenjima.

Gradu Istočno Sarajevo dodijelјena je Zahvalnica Muzičke akademije za podršku u organizaciji Internacionalnog festivala harmonike “Akordeon art plus”, a Povelјa Medicinskom fakultetu u Foči.

Uz osvećenje žita i lomlјenje slavskog kolača krsna slava Muzičke akademije Svete mučenice Teodosije Tirske, obilјežena je 10. juna u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog na Velјinama.