Отворен 11. Фестивал науке

У Музеју савремене умјетности у Бањој Луци данас је почео једанаести по реду Фестивал науке који организује Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске.

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске др Жељко Будимир, на отварању Фестивала, рекао је да је ова манифестација прилика да се на занимљив начин представе наука и научна достигнућа, а све већи број учесника показатељ је да међу младима у Републици Српској влада велико интересовање за науку.

Ове године, на Фестивалу науке, Универзитет у Источном Сарајеву представљају:

• Електротехнички факултет са темом „Теслин трансформатор, Теслино јаје и паметни аутић”. Електротехнички факултет представљају продекан за наставу доц. др Срђан Лале и студенти треће године ЕТФ-а Лена Шараба, Ивана Југовић, Стефан Ристић и Александар Видаковић.

• Медицински факултет са темом “Завирите у свијет стоматологије-свијет науке и умјетности”. Медицински факултета представљају доц. др Оливера Говедарица и асистент др Марија Станишић Кајевић.

• Техонолошки факултет са темом “Бави се науком и унаприједи свијет око себе јер рјешење је у знању”. Технолошки факултет прдстављају асистенти Данијела Рајић и Срђан Вуковић, те студенти Кристина Ђерић, Маја Вуквић, Марина Јокић, Теодора Симић и Зоран Матић.