Састанак декана економских факултета УИС-а са представницима Уралског федералног универзитета

Декани три економска факултета Универзитета у Источном Сарајеву одржали су радни састанак са представницима Уралског федералног универзитета са сједиштем у Јекатеринбургу, на којем су разговарали о могућностима проширења међународне сарадње из области научноистраживачког рада и размјене студената.

Састанку, одржаном 25. маја у просторијама Ректората, присуствовали су професор Алексеј Константинович Кљујев, директор Факултета државне управе и предузетништва и уредник часописа „Универзитетско управљање: пракса и анализа“ и професор Ана Багирова, замјеник директора за истраживање и иновације Департмана за социологију и јавну управу.

У име Универзитета у Источном Сарајеву састанку су присуствовали проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета доц. др Марко Гутаљ, проректор за науку, истраживање и развој проф. др Јелена Крунић, декан Факултета пословне економије проф. др Весна Петровић, декан Економског факултета Пале проф. др Марко Ђого и декан Економског факултета Брчко проф. др Лазар Радовановић.

На састанку представника нашег универзитета са гостима једне од најпрестижнијих високообразовних институција у Руској Федерацији разговарано је и о другим могућностима академске сарадње.