Sastanak dekana ekonomskih fakulteta UIS-a sa predstavnicima Uralskog federalnog univerziteta

Dekani tri ekonomska fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu održali su radni sastanak sa predstavnicima Uralskog federalnog univerziteta sa sjedištem u Jekaterinburgu, na kojem su razgovarali o mogućnostima proširenja međunarodne saradnje iz oblasti naučnoistraživačkog rada i razmjene studenata.

Sastanku, održanom 25. maja u prostorijama Rektorata, prisustvovali su profesor Aleksej Konstantinovič Kljujev, direktor Fakulteta državne uprave i preduzetništva i urednik časopisa „Univerzitetsko upravljanje: praksa i analiza“ i profesor Ana Bagirova, zamjenik direktora za istraživanje i inovacije Departmana za sociologiju i javnu upravu.

U ime Univerziteta u Istočnom Sarajevu sastanku su prisustvovali prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta doc. dr Marko Gutalj, prorektor za nauku, istraživanje i razvoj prof. dr Jelena Krunić, dekan Fakulteta poslovne ekonomije prof. dr Vesna Petrović, dekan Ekonomskog fakulteta Pale prof. dr Marko Đogo i dekan Ekonomskog fakulteta Brčko prof. dr Lazar Radovanović.

Na sastanku predstavnika našeg univerziteta sa gostima jedne od najprestižnijih visokoobrazovnih institucija u Ruskoj Federaciji razgovarano je i o drugim mogućnostima akademske saradnje.