Обиљежен Дан и крсна слава Филозофског факултета

На Палама је у петак, 19. маја 2023. године, промовисано 188 дипломираних студената првог и другог циклуса студија Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Декан Филозофског факултета проф. др Драга Мастиловић рекао је да су у оквиру манифестације Дани Филозофског факултета на свечаној додјели диплома промовисана 164 студента првог и 24 студента другог циклуса студија из области хуманистичких, друштвених и природно-математичких наука.

Декан Мастиловић је истакао да је Филозофски факултет поносан на још једну генерацију дипломираних студената, која ће бити нова снага Републике Српске.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић истакао је да је Филозофски факултет на Палама значајан за Универзитет у Источном Сарајеву и изразио задовољство константним напредовањем ове високошколске институтције.

Студент генерације је Катарина Марковић, која је на студијском програму Психологије дипломирала са просјечном оцјеном 9,73.  Катарина Марковић је изразила задовољство искуством и знањем стеченим за вријеме студија.

На свечаној промоцији дипломираних студената уручене су и повеље и захвалнице институцијама и појединцима заслужним за допринос у развоју и међународној афирмацији Филозофског факултета.

Свечаној промоцији су присуствовали ректор и проректори, декани и продекани Универзитета, представници амбасада у БиХ, представници општина и града Источно Сарајево, свештенство и представници јавног и политичког живота.

Обиљежена крсна слава Филозофског факултета 

Филозофски факултет Универзитета у Источном Сарајеву 19. маја обиљежио је Дан и крсну славу ове високошколске установе – Светог Јована Богослова, а обред ломљења славског колача обавио је Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом.

Митрополит Хризостом честитао је декану, свим запосленима и студентима крсну славу – Светог Јована Богослова који је био први хришћански филозоф и поручио да се радују што су баш њега изабрали као свог небеског заштитника.