Obilјežen Dan i krsna slava Filozofskog fakulteta

Na Palama je u petak, 19. maja 2023. godine, promovisano 188 diplomiranih studenata prvog i drugog ciklusa studija Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Dekan Filozofskog fakulteta prof. dr Draga Mastilović rekao je da su u okviru manifestacije Dani Filozofskog fakulteta na svečanoj dodjeli diploma promovisana 164 studenta prvog i 24 studenta drugog ciklusa studija iz oblasti humanističkih, društvenih i prirodno-matematičkih nauka.

Dekan Mastilović je istakao da je Filozofski fakultet ponosan na još jednu generaciju diplomiranih studenata, koja će biti nova snaga Republike Srpske.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić istakao je da je Filozofski fakultet na Palama značajan za Univerzitet u Istočnom Sarajevu i izrazio zadovolјstvo konstantnim napredovanjem ove visokoškolske institutcije.

Student generacije je Katarina Marković, koja je na studijskom programu Psihologije diplomirala sa prosječnom ocjenom 9,73.  Katarina Marković je izrazila zadovolјstvo iskustvom i znanjem stečenim za vrijeme studija.

Na svečanoj promociji diplomiranih studenata uručene su i povelјe i zahvalnice institucijama i pojedincima zaslužnim za doprinos u razvoju i međunarodnoj afirmaciji Filozofskog fakulteta.

Svečanoj promociji su prisustvovali rektor i prorektori, dekani i prodekani Univerziteta, predstavnici ambasada u BiH, predstavnici opština i grada Istočno Sarajevo, sveštenstvo i predstavnici javnog i političkog života.

Obilјežena krsna slava Filozofskog fakulteta

Filozofski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu 19. maja obilјežio je Dan i krsnu slavu ove visokoškolske ustanove – Svetog Jovana Bogoslova, a obred lomlјenja slavskog kolača obavio je Nјegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom.

Mitropolit Hrizostom čestitao je dekanu, svim zaposlenima i studentima krsnu slavu – Svetog Jovana Bogoslova koji je bio prvi hrišćanski filozof i poručio da se raduju što su baš njega izabrali kao svog nebeskog zaštitnika.