Концерт Ансамбла за нову музику “Војин Комадина”

У понедјељак, 27. марта 2023. године, у концертној сали Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву одржан је премијерни концерт Ансамбла за нову музику „Војин Комадина“ на којем је публика могла чути изузетна извођења авангардне музике за клавир, хармонику, флауту, глас, виолину, камерне саставе, те несвакидашња музичка остварења која, као средство израза, користе видео пројекцију, магнетофонску траку и препариране инструменте.

На концерту су наступили студенти Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву и гости са Музичке академије Универзитета у Сарајеву, који су публици представили дјела Картера, Џарела, Перта, Фурера, Фелдмана, Васкса, Мутићеве, Рибића, Хосокаве, Ричија и Нордхајма.

Ансамбл за Нову музику „Војин Комадина“ је новоосновани ансамбл Смјера за композицију Музичке академије. Основан је у октобру 2022. године на иницијативу студента Бењамина Рибића (класа мр. Зоран Комадина). Ансамбл пружа студентима, младим композиторима и извођачима који показују заинтересованост и склоност ка савременој музичкој естетици, могућности за развој, едукацију и стицање искустава.