Koncert Ansambla za novu muziku “Vojin Komadina”

U ponedjeljak, 27. marta 2023. godine, u koncertnoj sali Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu održan je premijerni koncert Ansambla za novu muziku „Vojin Komadina“ na kojem je publika mogla čuti izuzetna izvođenja avangardne muzike za klavir, harmoniku, flautu, glas, violinu, kamerne sastave, te nesvakidašnja muzička ostvarenja koja, kao sredstvo izraza, koriste video projekciju, magnetofonsku traku i preparirane instrumente.

Na koncertu su nastupili studenti Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu i gosti sa Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu, koji su publici predstavili djela Kartera, Džarela, Perta, Furera, Feldmana, Vasksa, Mutićeve, Ribića, Hosokave, Ričija i Nordhajma.

Ansambl za Novu muziku „Vojin Komadina“ je novoosnovani ansambl Smjera za kompoziciju Muzičke akademije. Osnovan je u oktobru 2022. godine na inicijativu studenta Benjamina Ribića (klasa mr. Zoran Komadina). Ansambl pruža studentima, mladim kompozitorima i izvođačima koji pokazuju zainteresovanost i sklonost ka savremenoj muzičkoj estetici, mogućnosti za razvoj, edukaciju i sticanje iskustava.