Договорена сарадња између ЈПШ Шуме Републике Српске и Студијског програма Шумарство у Власеници

У просторијама Студијског програма Шумарство у Власеници, у оквиру Пољопривредног факултета Универзитета у Источном Сарајеву, данас је одржан радни састанак на тему: Могућности одрађивања приправничког стажа за дипломиране инжењере шумарства, као и стручног усавршавања за студенте завршних година првог циклуса студија у ЈПШ Шуме Републике Српске.

На састанку је било ријечи о могућностима да се дио или цјелокупан приправнички стаж, односно стручно усавршавње, одради у Истраживачко-развојном и пројектном центру Бања Лука.

Договорено је да сарадња између Студијског програма Шумарство у Власеници и Истраживачко-развојног и пројектног центра Бања Лука буде континуирана и да се студентима свих будућих генерација дају једнаке погодности.

У име Универзитета у Источном Сарајеву састанку су присуствовали декан Пољопривредног факултета проф. др Весна Милић, проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета доц. др Марко Гутаљ, као и наставници и сарадници са Студијског програма Шумарство.

Представник ЈПШ Шуме Републике Српске, односно Истраживачко-развојног и пројектног центра Бања Лука, на радном састанку био је директор ове организационе јединице др Горан Јовић.

Састанак је одржан пред аудиторијумом којег су сачињавали дипломирани инжењери шумарства и студенти завршних година првог циклуса студија са Студијског програма Шумарство.