Обиљежен Дан Пољопривредног факултета

Поводом обиљежавања 82 године постојања Пољопривредног факултета и 28 година рада у оквиру Универзитета у Источном Сарајеву, данас је на свечаној академији одржана  промоција шест мастера пољопривреде, једног мастера шумарства, 29 дипломираних инжењера пољопривреде  и 27 дипломираних инжењера шумарства .

Декан проф. др Весна Милић подсјетила је да је Пољопривредни факултет почео са радом 1940. године у Сарајеву, а да је 1. децембра 1994. године наставио рад у оквиру Универзитета у Источном Сарајеву.

“Наши дипломци раде у пољопривредним апотекама, на пољопривредним добрима, институтима и у локалним заједницама при аграрним фондовима. Осим тога, Министарство пољопривреде издваја одређена средства која свршени студенти пољопривреде могу да добију за покретање сопсвеног бизниса, односно формирање сопствених пољопривредних добара”, рекла је декан Милић.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић подсјетио је на специфичност Пољопривредног факултета који функционише на четири локације – у Источном Сарајеву, Бијељини, Власеници, а од ове године и у Требињу.

“То изискује напоре наставника и сарадника који изводе наставу на овим студијским програмима и сви у Универзитету подржавамо оно што ради Пољопривредни факултет”, рекао је ректор Кулић, напомињући да је у посљедње вријеме повећан број уписаних студената, те да професори и асистенти на овом факултету преносе знања за живот послије школовања.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић истакао је да су се локалне заједнице у оквиру града трудиле да обезбиједе адекватне услове за живот и студирање младих, као и да ће се у будућности потрудити да дипломирани студенти дођу до посла.

Студент генерације на Пољопривредном факултету je Драгица Гаговић са просјеком оцјена 9,72.

У оквиру обиљежавања Дана Пољопривредног факултета Универзитета у Источном Сарајеву уручене су награде радницима Факултета, као и повеље “др Ђојо Арсеновић” за најуспјешније студенте.