Obilježen Dan Poljoprivrednog fakulteta

Povodom obilježavanja 82 godine postojanja Poljoprivrednog fakulteta i 28 godina rada u okviru Univerziteta u Istočnom Sarajevu, danas je na svečanoj akademiji održana  promocija šest mastera poljoprivrede, jednog mastera šumarstva, 29 diplomiranih inženjera poljoprivrede  i 27 diplomiranih inženjera šumarstva .

Dekan prof. dr Vesna Milić podsjetila je da je Poljoprivredni fakultet počeo sa radom 1940. godine u Sarajevu, a da je 1. decembra 1994. godine nastavio rad u okviru Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

“Naši diplomci rade u poljoprivrednim apotekama, na poljoprivrednim dobrima, institutima i u lokalnim zajednicama pri agrarnim fondovima. Osim toga, Ministarstvo poljoprivrede izdvaja određena sredstva koja svršeni studenti poljoprivrede mogu da dobiju za pokretanje sopsvenog biznisa, odnosno formiranje sopstvenih poljoprivrednih dobara”, rekla je dekan Milić.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić podsjetio je na specifičnost Poljoprivrednog fakulteta koji funkcioniše na četiri lokacije – u Istočnom Sarajevu, Bijeljini, Vlasenici, a od ove godine i u Trebinju.

“To iziskuje napore nastavnika i saradnika koji izvode nastavu na ovim studijskim programima i svi u Univerzitetu podržavamo ono što radi Poljoprivredni fakultet”, rekao je rektor Kulić, napominjući da je u posljednje vrijeme povećan broj upisanih studenata, te da profesori i asistenti na ovom fakultetu prenose znanja za život poslije školovanja.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić istakao je da su se lokalne zajednice u okviru grada trudile da obezbijede adekvatne uslove za život i studiranje mladih, kao i da će se u budućnosti potruditi da diplomirani studenti dođu do posla.

Student generacije na Poljoprivrednom fakultetu je Dragica Gagović sa prosjekom ocjena 9,72.

U okviru obilježavanja Dana Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu uručene su nagrade radnicima Fakulteta, kao i povelje “dr Đojo Arsenović” za najuspješnije studente.