Позив на јавну расправу о Нацрту закона о измјенама и допунама закона о високом образовању

ПОЗИВ НА ЈАВНУ РАСПРАВУ

о Нацрту закона о измјенама и допунама закона о високом образовању, који је усвојен на 22. редовној сједници Народне скупштине Републике Српске, одржаној 23. јуна 2022. године.

Народна скупштина Републике Српске донијела је Закључак да се Нацрт закона о измјенама и допунама закона о високом образовању, упути на јавну расправу, јер се наведеним Нацртом закона уређују питања од посебног значаја за грађане, о којима се неопходно консултовати са заинтересованим органима, организацијама, научним и стручним институцијама.

За организовање и спровођење јавне расправе задужено је Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске.

Јавна расправа спроводиће се према сљедећем распореду:

 

Град/Општина

Датум одржавања јавне расправе Вријеме одржавања јавне расправе Мјесто одржавања јавне расправе
 

Источно Сарајево

 

12.09.2022. године

 

10 часова

Универзитет у Источном Сарајеву, Електротехнички факултет у Источном Сарајеву (амфитеатар)
Бања Лука 14.09.2022. године 10 часова Универзитет у Бањој Луци, Факултет политичких наука (амфитеатар)

Нацрт закона о измјенама и допунама закона о високом образовању објављен је на интернет страници Народне скупштине Републике Српске https://www.narodnaskupstinars.net/ (у рубрици „јавне расправе”) и на страници Министарства.

Примједбе, приједлози и сугестије достављају се Министарству за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске на e-mail адресу: i.markovic@mnrvoid.vladars.net.

По окончању јавне расправе Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске ће сачинити Извјештај о резултатима јавне расправе са мишљењим и приједлозима изнешеним на истој и доставити, уз Приједлог закона о измјенама и допунама закона о високом образовању, Народној скупштини Републике Српске.

 МИНИСТАР

   мр Срђан Рајчевић