Poziv na javnu raspravu o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama zakona o visokom obrazovanju

POZIV NA JAVNU RASPRAVU

o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama zakona o visokom obrazovanju, koji je usvojen na 22. redovnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, održanoj 23. juna 2022. godine.

Narodna skupština Republike Srpske donijela je Zaključak da se Nacrt zakona o izmjenama i dopunama zakona o visokom obrazovanju, uputi na javnu raspravu, jer se navedenim Nacrtom zakona uređuju pitanja od posebnog značaja za građane, o kojima se neophodno konsultovati sa zainteresovanim organima, organizacijama, naučnim i stručnim institucijama.

Za organizovanje i sprovođenje javne rasprave zaduženo je Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

Javna rasprava sprovodiće se prema sljedećem rasporedu:

 

Grad/Opština

Datum održavanja javne rasprave Vrijeme održavanja javne rasprave Mjesto održavanja javne rasprave
 

Istočno Sarajevo

 

12.09.2022. godine

 

10 časova

Univerzitet u Istočnom Sarajevu, Elektrotehnički fakultet u Istočnom Sarajevu (amfiteatar)
Banja Luka 14.09.2022. godine 10 časova Univerzitet u Banjoj Luci, Fakultet političkih nauka (amfiteatar)

Nacrt zakona o izmjenama i dopunama zakona o visokom obrazovanju objavljen je na internet stranici Narodne skupštine Republike Srpske https://www.narodnaskupstinars.net/ (u rubrici „javne rasprave”) i na stranici Ministarstva.

Primjedbe, prijedlozi i sugestije dostavljaju se Ministarstvu za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske na e-mail adresu: i.markovic@mnrvoid.vladars.net.

Po okončanju javne rasprave Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske će sačiniti Izvještaj o rezultatima javne rasprave sa mišljenjim i prijedlozima iznešenim na istoj i dostaviti, uz Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o visokom obrazovanju, Narodnoj skupštini Republike Srpske.

 MINISTAR

   mr Srđan Rajčević