Свечано отворен 12. Интернационални фестивал „Акордеон Арт плус“

Свечаном церемонијом у сали Културног центра Источно Ново Сарајево отворен је 12. Интернационални фестивал „Акордеон Арт плус“, у организацији Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву и Асоцијације за његовање академске музике „Нови Звук“.

На овогодишњем фестивалу, који се одржава од 31. маја до 3. јуна, учешће ће узети око 400 такмичара, чланова жирија и гостију из 12 земаља: Италије, Словеније, Аустрије, Њемачке, Пољске, Литваније, Црне Горе, Финске, Србије, Молдавије, Хрватске и Босне и Херцеговине.

На церемонији свечаног отварања гостима је, у име Универзитета у Источном Сарајеву, добродошлицу пожелио ректор проф. др Милан Кулић, а у име Града Источно Сарајево градоначелник Љубиша Ћосић, који је и свечано отворио 12. Интернационални фестивал „Акордеон Арт плус“.

У концертном дијелу свечане церемоније наступили су Раду Ратои из Молдавије, један од најистакнутијих свјетских извођача на хармоници млађе генерације и Оркестар хармоника Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву, под умјетничким руководством проф.мр Дражана Косорића.

Концерти у оквиру фестивала „Акордeон арт плус 2022“ биће одржани у сали Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву:

  1. јуни 2022, 20:00 – Наташа Вељковић, клавир (Аустрија)
  2. јуни 2022, 20:00 – Раду Ратои, хармоника (Молдавија/Румунија)
  3. јуни 2022, 18:00 – Концерт побједника такмичења

Посјетиоци детаљније информације о програму овогодишњег фестивала могу пронаћи на званичној страници http://akordeonartplus.mak.ues.rs.ba/o-festivalu/