Svečano otvoren 12. Internacionalni festival „Akordeon Art plus“

Svečanom ceremonijom u sali Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo otvoren je 12. Internacionalni festival „Akordeon Art plus“, u organizaciji Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Asocijacije za njegovanje akademske muzike „Novi Zvuk“.

Na ovogodišnjem festivalu, koji se održava od 31. maja do 3. juna, učešće će uzeti oko 400 takmičara, članova žirija i gostiju iz 12 zemalja: Italije, Slovenije, Austrije, Njemačke, Poljske, Litvanije, Crne Gore, Finske, Srbije, Moldavije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Na ceremoniji svečanog otvaranja gostima je, u ime Univerziteta u Istočnom Sarajevu, dobrodošlicu poželio rektor prof. dr Milan Kulić, a u ime Grada Istočno Sarajevo gradonačelnik Ljubiša Ćosić, koji je i svečano otvorio 12. Internacionalni festival „Akordeon Art plus“.

U koncertnom dijelu svečane ceremonije nastupili su Radu Ratoi iz Moldavije, jedan od najistaknutijih svjetskih izvođača na harmonici mlađe generacije i Orkestar harmonika Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu, pod umjetničkim rukovodstvom prof.mr Dražana Kosorića.

Koncerti u okviru festivala „Akordeon art plus 2022“ biće održani u sali Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu:

  1. juni 2022, 20:00 – Nataša Veljković, klavir (Austrija)
  2. juni 2022, 20:00 – Radu Ratoi, harmonika (Moldavija/Rumunija)
  3. juni 2022, 18:00 – Koncert pobjednika takmičenja

Posjetioci detaljnije informacije o programu ovogodišnjeg festivala mogu pronaći na zvaničnoj stranici http://akordeonartplus.mak.ues.rs.ba/o-festivalu/