Промовисано 206 дипломаца Филозофског факултета

Филозофски факултет Универзитета у Источном Сарајеву данас је промовисао 206 дипломаца, од којих је 178 студената првог циклуса студија и 28 студената мастер студија из 17 различитих области које образује ова високошколска установа из хуманистичких, друштвених и природно-математичких наука.

Декан Филозофског факултета проф. др Драга Мастиловић изразио је задовољство што је Факултет, послије двије године паузе коју је изазвао вирус корона, поново у прилици да на традиционалан начин организује манифестацију “Дани Филозофског факултета” која подразумијева више научних и културних садржаја.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић поручио је да је Универзитет поносан на своје дипломце, који ће сигурно мијењати будућност Републике Српске.

Он је нагласио да је Филозофски факултет изузетно важна чланица Универзитета у Источном Сарајеву, да је његов значај огроман, те да је највећи број размјена студената, наставника са ове високошколске установе захваљујући студијским програмима кинески језик и руски језик.

“Сама чињеница да је Филозофски факултет од постојања уписало око 12.000 студента, а Универзитет у Источном Сарајеву 25.000 студената за 30 година постојања и рада довољно говори о значају овог факултета”, указао је ректор Кулић.

Он је подсјетио да је на Универзитету дипломирало око 21.000 првог и другог циклус студија, на Филозофском факултету за тај период је дипломирало 4.520 студената, што је око 22 одсто дипломираних на Универзитету.

Према његовим ријечима, докторску дисертацију на Универзитету одбранила су 493 кандидата, а 170 кандидата са Филозофског, што је 35 одсто од докторских дисертација које су одбрањене на Универзитету.

Студент генерације Владана Шекара са студијског програма Политикологија и међународни односи, чији је просјек 10.00, рекла је новинарима да је задовољна постигнутим резултатима које су јој омогућили запослење, те поручила да је за успјех потребна воља, жеља и добра организација.

Филозофски факултет данас је уручио повеље и захвалнице институцијама и појединцима који су заслужни за промоцију Факултета.

Промоцији дипломираних студената, мастера наука, која је одржана на Економском факултету на Палама, присуствовали су проректори, декани и продекани Универзитета у Источном Сарајеву, представници града Источно Сарајево, начелник општине Пале Бошко Југовић, свештенство Српске православне цркве, као и личности из јавног и политичког живота.

Извор: Редакција/СРНА